Угорщина планує поступове послаблення коронавірусних обмежень

квітня 06 / 2021

Угорщина розпочне поступове пом’якшення обмежень щодо коронавірусу протягом декількох днів, оскільки, як очікується, до вівторка або найпізніше в середу прищепить від COVID-19 25% свого 10-мільйонного населення.

Країна-сусідка повідомила про рекорд смертності від коронавірусу минулого тижня, а лікарі заявляють про переповненість лікарень, сигналізуючи про те, що уряд може бути змушений відкласти відкриття країни.

За даними Університету Джонса Гопкінса, в Угорщині спостерігається найвищий рівень смертності на душу населення за тиждень. Система охорони здоров’я зазнала надзвичайного стресу, заявив уряд, незважаючи на щеплення п’ятої частини населення.



Однак у заяві уряду, яку оприлюднили в понеділок, зазначається, що як тільки буде досягнуто позначку 25% щеплень, скоротять нічну комендантську годину, яка розпочинатиметься о 22.00 замість 20.00, і дозволять всім магазинам працювати до 21.30 за умови допуску одного клієнта на 10 квадратних метрів площі.

Готелі залишаться закритими, як і ресторани. Школи знову відкриються в середині квітня, як тільки прищеплять вчителів, повідомляє уряд. Зауважимо, що групи лікарів та викладачів закликають до посилення обмежень, тоді як бізнес-асоціації лобіюють помірне відкриття.
Категорія : Світ


Залишити Коментар