Кількість заражених знизилося, Чехія послаблює обмеження

листопада 23 / 2020

Минулої неділі в Чехії було виявлено 1509 нових випадків зараження коронавірусів і захворювань covid-19. Це найнижчий показник з 28 вересня цього року. Всього з початку поширення інфекції серед чеського населення було виявлено 492000 заражених. 75% пацієнтів одужали. 7196 хворих covid-19 померли. Дані надав МОЗ Чехії.

Зниження статистичних показників загальної кількості інфікованих громадян дозволило дещо послабити діючі обмеження. Згідно з нормативами протиепідеміологічної системи PES, в Чехії з понеділка 23 листопада діє 4 ступінь обмежень.

На відміну від найжорсткішою 5-го ступеня, скорочується час на яке поширюється заборона залишати без гострої необхідності свої житла в нічний час (з 23 години замість 21 години до 5 ранку), більше громадян також можуть збиратися разом на відкритих просторах (нині 6 осіб замість 2-х). Довше у вечірній час можуть функціонувати продуктові та господарські магазини (до 23 годин), а також може здійснюватися видача готових страв клієнтам ресторанів. Підприємства сегмента громадського харчування, проте, залишаються закритими для безпосереднього обслуговування відвідувачів в ресторанних залах. Можлива тільки видача страв за допомогою спеціальних віконець. Більша кількість людей можуть також брати участь у весільних урочистостях, в здійсненні похоронних ритуалів (20 замість 15). Це ж правило распространеяется на богослужіння.
Категорія : Світ


Залишити Коментар