Одна з країн ЄС посилила карантин

жовтня 15 / 2020
Європейські країни останнім часом демонструють стрімкий ріс заражень коронавірусом. Незважаючи на те, це серед іншого це пов’язано зі збільшенням кількості тестувань, уряди йдуть на посилення карантину.

Наприклад, у Німеччині ввели обмеження для проведення приватних вечірок, зустрічей і розширили масочной режим. За минулу добу в Німеччині зареєстрували рекордну кількість заражених коронавірусом – 6638 осіб. Зауважимо, що востаннє такий показник у країні фіксували ще в березні – 6294 випадків.

Канцлерка Ангела Меркель і глави урядів федеральних земель 14 жовтня домовилися про посилення протиепідемічних заходів в країні. Вони перш за все стосуються регіонів із високими темпами поширення COVID-19 – менше 50 випадків зараження на 100 тис. населення протягом тижня.
Тепер там ресторани та інші заклади громадського харчування закриватимуться о 23:00, а кількість учасників приватних вечірок і зустрічей обмежуватимуться 10 особами з максимум двох домогосподарств. Як повідомляє DW, саме вечірки і зустрічі в колі друзів у Німеччині вважають головним джерелом заражень коронавірусом.

Крім цього, пакет ухвалених урядом рішень передбачає розширення маскового режиму в регіонах, де протягом тижня фіксується мінімум 35 випадків зараження на 100 тис. населення. Зокрема, масковий режим також введуть у всіх місцях, де протягом тривалого часу скупчуються люди.
Категорія : Світ


Залишити Коментар