Ритуальні компанії пропонують нову послугу - "труна на годину": що не так з цим світом

жовтня 04 / 2020
Бажання полежати в труні не є приводом для засудження і ознакою божевілля.

Одна з компаній з надання ритуальних послуг пропонує нову послугу - "труну на годину".

Труну можна орендувати в якості реквізиту або для так званої психологічного розвантаження.

Директор фірми розповів, що ідея такої послуги виникла після змагань зі швидкісного копанні могил, коли люди почали телефонувати і питати, чи можна орендувати труну. Поки запитів на нову послугу близько десяти. Комусь труна потрібна для фотосесії або зйомок відео. Але є категорія клієнтів, які орендують труну для психологічного розвантаження.

Вартість оренди труни складає вблизько 2 тис грн на годину. Можна вибирати з декількох моделей. При укладанні договору всі умови проговорюються і прописуються індивідуально. Послуга надається тільки повнолітнім людям і після бесіди з клієнтами, щоб зрозуміти, хто вони і для чого їм потрібна труна.

Експерти відзначили, що бажання полежати в труні не є приводом для засудження і ознакою божевілля. Це вказує на те, що людина хоче вирішити психологічну проблему і подивитися на життя з боку.

"Це давні практики, яким 1500-2000 років. Люди лягали в труну, їх навіть закопували на якийсь час, і переживали справді катарсис і, умовно кажучи, «друге народження». Це один з методів психопрактик для переживання зміненого стану свідомості, трансу і потім повернення до звичайного життя", - розповів психолог Ілля Шабшин.

Психолог, псіходраматерапевт Ольга Малініна додала, що в психотерапії часто доводиться працювати з темою смерті. Спеціаліст разом з клієнтом часто приходить до розмови: «що для мене означає смерть?», «Як я до цього ставлюся?», «Як я ставлюся до того, що йдуть близькі, дорогі мені люди?», «А якщо я піду? ».

"У цей момент людині може приходити усвідомлення того, «що є моє життя», «хто я в цьому житті», «що є важливого в ньому", - повідомила фахівець, оцінюючи практику полежати в труні.
Категорія : Світ


Залишити Коментар