Бари в Тель-Авіві оголосили себе синагогами

вересня 20 / 2020

Власники ресторанів і барів в Тель-Авіві вирішили видавати себе за синагоги, щоб залучити якомога більше клієнтів.

Місцевий уряд вирішило закрити ці заклади і в той же час дозволило релігійним людям збиратися в синагогах - як зовні, так і всередині, повідомляє Israelinfo.

В "червоних" районах (містах з високим числом захворілих) всередині синагог дозволено молитися в групах до 10 осіб, а при наявності двох входів можна і до 60 - шістьма групами по 10 чоловік. Але власники барів і ресторанів визнали це несправедливим. Так, власник бару "Шишка" в популярному серед молоді та богеми районі Нахалат-Біньямін заявив, що оголосить своє заклад синагогою.

Таким же чином вчинити вирішив господар ресторану "Кітон" на вулиці Дізенгоф. Вони помістили на своїх дверях оголошення, що перетворюються на час пандемії коронавируса в молитовні будинки. Вони не впевнені в тому, що дійсно кинуть виклик владі і відкриються для клієнтів таким чином. Поки вони розглядають цей крок як суміш протесту і сатири.

"По-вашому, це логічно, що в синагогу ви можете привести 100 чоловік, а я в свій ресторан, розрахований на 300 місць, я не можу впустити 30? .. Це нормально, що в супермаркетах будуть збиратися люди? .." - каже власник "Шишка" Елад Дор.
Категорія : Світ


Залишити Коментар