Уряд Чехії через новий спалах захворювання COVID-19 може ввести Надзвичайний стан

вересня 19 / 2020
Уряд Чехії через новий спалах захворювання COVID-19 може ввести Надзвичайний стан

Уряд Чеської Республіки ухвалив рішення про відновлення діяльності Центрального кризового штабу (?K?) в зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це 18 вересня виданню Den?k повідомив прем'єр-міністр країни Андрій Бабіш. Нагадаємо, що ще трьома днями раніше прем'єр відмовлявся скликати Кризовий штаб, стверджуючи, що в цьому немає необхідності. Зміну свого рішення Андрій Бабіш пояснив тим, що в даний момент вкрай погано функціонує зв'язок між регіонами і Міністерством охорони здоров'я. Прем'єр підкреслив, що тепер всі рішення будуть прийматися на одному місці і звідти будуть безпосередньо направлятися в регіони. Андрій Бабіш також зазначив, що не виключає можливість введення в країні Надзвичайного стану.

Варто відзначити, що на відновлення діяльності Кризового штабу наполягала і опозиція, і коаліційна партія соціал-демократів. У четвер, 18 вересня, до прем'єр-міністра також звернулася Асоціація регіонів звернулася з проханням відновити діяльність Кризового штабу, пояснюючи це саме погано налагодженої зв'язком з Міністерством охорони здоров'я.

Більшість опозиційних політиків, прокоментували рішення Андрія Бабіша про відновлення роботи Центрального кризового штабу як «правильне рішення, яке, втім, було прийнято занадто пізно».

Повідомляє - Радіо Прага.
Категорія : Світ


Залишити Коментар