Самотність призводить до діабету

вересня 17 / 2020
Самотність призводить до діабету
Дослідження, опубліковане в журналі Diabetologia, показує, що відсутність якісних зв'язків з людьми, а не відсутність контактів в цілому є провокатором діабету 2 типу.
Вчені вважають, що допомога людям у формуванні та встановленні позитивних відносин може бути корисним інструментом для профілактики небезпечного захворювання.
Дослідження показує, що тривала самотність може вплинути на розвиток діабету, припускаючи, що поточний самоізоляціонний досвід підвищує уразливість людей, якщо вони будуть залишатися самотніми впродовж довгого часу.
У дослідженні були проаналізовані дані Англійського пролонгованого дослідження старіння за участю 4,1 тисяч дорослих у віці 50 років і старше. На початку збору даних в 2002 році всі учасники були здорові і мали нормальний рівень глюкози в крові.
Дослідження показало, що за 12 років 264 людини захворіли на діабет 2 типу, і рівень самотності, виміряний на початку збору даних, був значущим предиктором розвитку захворювання. Цей взаємозв'язок залишилася незмінним з урахуванням куріння, алкоголю, ваги, рівня глюкози в крові, високого кров'яного тиску і серцево-судинних захворювань. Асоціація також не залежала від депресії, проживання в самоті і соціальної ізоляції.
Категорія : Світ


Залишити Коментар