МОЗ оновило перелік країн зеленої та червоної зони

серпня 14 / 2020
МОЗ оновило перелік країн зеленої та червоної зони
Україна дозволила в'їзд іноземцям з 15 червня, але з обмеженнями та правилами. Станом на 14 серпня 70 держав Україна віднесла до червоної зони: після в'їзду з них необхідно здавати тест на коронавірус або піти на двотижневу самоізоляцію.

У переліку країн "червоної зони" наразі 70 держав, хоч ще минулого тижня було понад 100. Це випливає зі списку, опублікованого Міністерством охорони здоров'я України.


До країн зі значним поширенням COVID-19 віднесли зокрема:

США,
Ізраїль,
Чорногорію,
Молдову,
Росію,
Албанію,
Румунію.
Також в списку опинилися Іспанія, Казахстан, Австралія.

Люди, що прибувають з країн червоної зони, повинні пробути 14 днів на самоізоляції. Мандрівники можуть не дотримуватись обсервації, тільки якщо здадуть ПЛР-тест в Україні або у себе на батьківщині, але за 48 годин до приїзду.

Зелена зона
Цей список значно поповнився від початку тижня. До нього потрапили Португалія,Франція, Болгарія, Греція, які лише нещодавно були "червоними".

До "зеленої зони" увійшли понад 150 країн. Серед них:

Чехія,
Єгипет,
Італія,
Туреччина,
Хорватія,
Словенія,
Велика Британія.
Куди можуть в'їжджати українці
Станом на 14 серпня українці можуть відвідувати 38 країн, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Проте перед поїздкою потрібно обов'язково з'ясувати правила перетину держави. Для громадян України відкрили кордони такі країни:

Туреччина;
Сербія;
Албанія;
Північна Македонія;
Чорногорія;
Білорусь;
Велика Британія;
США;
Мексика;
Єгипет;
Туніс;
Республіка Корея;
Ірак;
Іран;
Афганістан;
Південний Судан;
Ефіопія;
Сомалі;
Кенія;
Замбія;
Танзанія;
Бурунді;
Багамські острови;
Ліван;
Болгарія;
Словенія;
Об'єднані Арабські Емірати;
Ірландія;
Мальдіви;
Антигуа та Барбуда;
Еквадор;
Ямайка;
Камбоджа;
Коморські острови;
Пакистан;
Пуерто-Рико;
Сент-Люсія.
Що відомо про "червону" та "зелену" зону

З 15 червня 2020 року в Україні запроваджено адаптивний підхід до самоізоляції українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону.

Країни поділили на 2 зони:

"червона зона" – показник захворюваності на COVID-19 перевищує 40 активних випадків на 100 тисяч населення. Особи, які перетнули кордон Україну з країни "червоної зони", скеровуються на обов’язкову обсервацію/самоізоляцію на 14 днів.
"зелена зона" – показник активних випадків захворюваності на COVID-19 є менше ніж 40 на 100 тисяч населення. Особи, які перетнули кордон України та прибули з країни "зеленої зони", можуть самоізоляцію не проходити.

З 1 липня ЄС дозволив в'їзд громадянам 14 країн: України у списку немає. Однак перелік країн буде змінюватися кожних 14 днів. У список можуть як додавати нові країни, так і виключати попередні.
Категорія : Світ


Залишити Коментар