Імпотенція у чоловіків свідчить про ризик ранньої смерті

серпня 14 / 2020
Імпотенція у чоловіків свідчить про ризик ранньої смерті
Еректильна дисфункція або імпотенція не тільки знижує якість життя. Вчені з'ясували, що цей розлад може свідчити про високий ризик хвороб серця і ранньої смерті.

Нове дослідження опублікували в Journal of the Endocrine Society.



Також на тему:

Відмова від елементарних засобів гігієни провокує імпотенцію
Еректильна дисфункція може бути наслідком як судинної патології, так і низького рівня чоловічого статевого гормону тестостерону в крові.

Порушення з боку статевого життя можуть бути симптомами розгорнутої картини серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Раніше було відомо, що низький рівень тестостерону пов'язаний з підвищеним рівнем смертності серед чоловіків середнього віку і старше. Крім того, сексуальні порушення у літніх людей корелюють з ризиком смерті.

У новій науковій роботі автори проаналізували дані, які були зібрані у великому дослідженні старіння чоловіків. Вони перевірили, як пов'язані рівень статеві гормони й сексуальна функція у майже 2 тисяч чоловіків з тим, чи були ті живі через 12 років після початку дослідження.

Результати дослідження
У чоловіків з нормальним рівнем тестостерону і з еректильною дисфункцією ризик смерті був вище на 51% в порівнянні з тими, у кого не було імпотенції.
Чим нижче був рівень тестостерону, тим вище був ризик смерті.
Наявність еректильної дисфункції, рідкісні ранкові ерекції й зниження лібідо вказували на збільшення ризику смерті в 1,8 раза.
Одна лише еректильна дисфункція говорила про збільшення ризику смерті в 1,4 раза.
Категорія : Світ


Залишити Коментар