Ситуація в Білорусі загострюється: протести, стрілянина, є загиблі

серпня 11 / 2020
Ситуація в Білорусі загострюється: протести, стрілянина, є загиблі
Військові частини навколо Мінська підіймають через протести в білоруській столиці. У центр міста рухається колона важкої військової техніки. Зокрема, два броньовики їдуть в напрямку Пушкінської площі, але автомобілі блокують їхній рух.

За інформацією білоруських ЗМІ, чисельність білоруського ОМОНу становить приблизно 1,5 тисячі осіб. Протестувальники думали, що зможуть переконати силовиків перейти на їхній бік, але тепер втрутилася армія.

В Білорусі поновилися акції протесту через перемогу чинного президента Олександра Лукашенка на виборах. Протестувальники вважають перемогу Лукашенка нечесною і вимагають оголошення справжніх результатів голосування. Акції протесту охопили Мінськ і великі міста країни.
У Мінську обстановка загострюється. Є перший офіційно підтверджений загиблий. Близько 23.00, на вул. Притицького, натовп будував барикади для блокування руху. Один з протестувальників намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій у бік правоохоронців. Однак, він вибухнув в руці, чоловік отримав травми несумісні з життям.

Повідомляється, що на цій же вулиці біля станції метро "Спортивна" в омонівців летять "коктейлі Молотова". Також громадяни стали збивати представників міліції автомобілями і ховатися від них. По всьому місту бігає ОМОН, відловлюючи перехожих, але не рідкісні випадки, коли громадяни дають відсіч силовикам і самі починають ганятися за ними.
Раніше головну суперницю Лукашенка Тихановську закрили в будівлі ЦВК і не випускали. Однак, зараз з'явилася інформація, що Тихановська покинула Білорусь, вона знаходиться в Литві.
Категорія : Світ


Залишити Коментар