Хорватія та Чорногорія змінила умови в’їзду українців через короновірус

липня 11 / 2020
Хорватія та Чорногорія змінила умови в’їзду українців через короновірус

Хорватія прийняла рішення про необхідність обов’язкової самоізоляції для громадян третіх країн, зокрема, для України, або проходження тестування на Covid-19.

Інститут охорони здоров'я Хорватії 10 липня 2020 року прийняв рішення про те, що усі громадяни третіх країн, які мають підставу на в’їзд до Республіки Хорватія з таких мотивів:

- з особистих невідкладних причин (напр., мають приватну власність в Хорватії)
повинні пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Самоізоляція може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за власні кошти через сім днів після прибуття в Хорватію здасть забір матеріалу з носа і горла та отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2;

- особи, які в’їджають в Республіку Хорватія з туристичною метою, або іншою діловою метою та заради навчання
можуть в’їхати до Хорватії без обов’язкової 14-денної самоізоляції, за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який, є не давніший, як 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід) або з обов’язком 14-денної самоізоляція за відсутності ПЛР-тесту.

Хорватія була єдиною країною ЄС, яка впускала українських туристів без обмежень.

Влада Чорногорії уточнила правила в'їзду в країну мешканців України та Білорусі. Як зазначається в офіційних повідомленнях уряду та Інституту публічного здоров'я, для громадян, що прибуває з цих двух держав, діє особливий порядок перетину кордону. Відтепер українцям та білорусам дозволено в’їзд у Чорногорію без додаткових обмежень в зв'язку із епідемією COVID-19 ЛИШЕ в випадку організованого прибуття повітряним транспортом на умовах, передбачених Міністерством сталого розвитку та туризму.
На практике, за наявною інформацією, це означає, що для авіапасажирів рейсів з України та Білорусі наявності тестів не вимагається, тоді як мандрівникам, що прямують до Чорногорії наземним транспортом, потрібно мати свіжий (зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону) негативний тест на коронавірус.
За даними Посольства України в Чорногорії, ця вимога не стосується тих, хто подорожує шляхом Україна-Угорщина-Хорватія-Чорногорія.
Але, як зазначають дипломати, зв‘язку із ухваленним вчора рішенням хорватської сторони про вимогу наявності негативного ПЛР тесту при в‘їзді в Хорватію з туристичною метою, Чорногорія залишилася заблокованною. Тобто «зелений транзитний коридор» через Угорщину і Хорватію на авто не діє, відтепер і тут необхідним є тест.
Категорія : Світ


Залишити Коментар