ЄС продовжить заборону на в’їзд іноземців, у тому числі українців

червня 05 / 2020
ЄС продовжить заборону на в’їзд іноземців, у тому числі українців
Країни Європейського Союзу висловилися за продовження обмежень на в’їзд громадян третіх країн після 15 червня.Про це заявила єврокомісар Ілва Йоханссон за підсумками засідання міністрів внутрішніх справ країн ЄС, повідомляє кореспондент “Європейської правди”.

“Серед міністрів була сильна підтримка того, що спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів”, – сказала Йоханссон.За її словами, Єврокомісія рекомендувала завершити обмеження на перетин зовнішніх кордонів ЄС 15 червня, коли добігає кінця термін дії чинної заборони, але майже всі країни-члени підтримали коротке продовження закриття кордонів.

“Це означає, що обмеження на зовнішніх кордонах залишаться до кінця червня і я вважаю, що ми повинні розглянути питання про скасування на початку липня”, – сказала єврокомісар.Щодо критеріїв, для яких країн і коли відкриватимуть кордони, найближчими днями продовжаться консультації з між Єврокомісією та країнами-членами. Одночасного відкриття для всіх країн не буде.Вона також зазначила, що повне функціонування Шенгенської зони відновиться до кінця червня.Зазначимо, що до ЄС, як і раніше, можуть потрапити певні категорії людей з третіх країн, наприклад, сезонні працівники.
По всій Європі країни поступово скасовують свої внутрішні обмеження, і деякі з них почали відкривати кордони в останні дні. Італія зробила це на початку цього тижня, але більшості країн планують відкриття в середині червня, включаючи Францію, Бельгію, Німеччину, Грецію, Австрію, Нідерланди і Чехію.

Уряд Чехії оголосив про відкриття кордонів з Австрією та Німеччиною сьогодні опівдні, на десять днів раніше, ніж очікувалося.Про це повідомляє Novinky.

Чеський уряд у понеділок оголосив, що з 15 червня відкриє свої кордони із “безпечними” країнами, своїми сусідами, а також Швейцарією, Фінляндією та країнами Балтії.Але сьогодні було прийнято рішення про відкриття кордонів з австрійцями і німцями, а також дозволено поїздки до Угорщини. Ці країн відповідно впускатимуть громадян Чехії. У четвер був відкритий кордон зі Словаччиною.З 15 червня чехам також буде дозволено подорожувати, в тому числі до країн, значно постраждалих від вірусу, але де рівень зараження почав падати, таких як Бельгія, Франція, Італія, Іспанія.

Однак людям із цих країн потрібно буде мати сертифікат із негативним тестом на коронавірус. Чехам, які повернулися з Великої Британії чи Швеції, де вірус ще не під контролем, також доведеться надати сертифікат.
Категорія : Світ


Залишити Коментар