Чехія і Словаччина з 4 червня взаємно відкриють свої кордони,як до пандемії

червня 03 / 2020
Чехія і Словаччина з 4 червня взаємно відкриють свої кордони,як до пандемії

З півночі середи, з 3 на 4 червня, Чехія і Словаччина взаємно відкриють свої кордони і повернуться таким чином до режиму, що існував до пандемії коронавируса. Про це повідомили прем'єри обох держав Андрій Бабіш і Ігор Матович, який перебуває з офіційним візитом в Празі. Домовленості з даного питання прем'єри досягли два дні тому, проте зберігали це в таємниці.

Чехія досі обговорювала варіант відкриття кордонів зі Словаччиною і з іншими державами Центральної Європи з 15 червня. Maтовіч повідомив, що група словацьких учених схвалила можливість відкриття кордонів з Чехією без зволікання, причому для будь-якого виду транспорту, а не тільки для індивідуальних туристів. За словами Бабіша, питання обговорюється і на рівні глав МВС. На думку чеського прем'єра, відновлення міжнародного ж / д сполучення та автобусних перевезень між Чехією і Словаччиною можливо на даному етапі без обмежень.

Зі своїм чеським колегою глава уряду Словаччини через карантинних заходів раніше мав можливість розмовляти лише в рамках повторних відеоконференцій.
Категорія : Світ


Залишити Коментар