Увага! Словаччина від сьогодні змінила правила вїзду й транзиту

червня 01 / 2020
Увага! Словаччина від сьогодні змінила правила вїзду й транзиту

Тепер транзитом через територію Словаччини можуть їхати іноземці, які мають на території Чехії або Угорщини дозвіл на тимчасове або постійне проживання. Але, УВАГА, тільки з сторони Чехії і з сторони Угорщини! Транзит в ЧР з сторони України й досі залишається закритий.
Окрім того, дозволений транзит громадянам ЄС, якщо вони прямують в свою країну. Це означає, що ті, хто має угорський паспорт НЕ зможе проїхати з України в Чехію через Словаччину, на жаль.
Їхати транзитом треба без зупинок на Території Словаччини.

Детальніше:
Починаючи з 00:01 (за середньоєвропейським часом), 01.06.2020 р. працюватимуть наступні пункти пропуску на українсько-словацькому кордоні:
????ПП «Ужгород – Вишнє Німецьке» (Увага! Лише автомобільний, пропуск пішоходів не здійснюється!);
????ПП «Малий Березний – Убля» (автомобільний, пішохідний та для велосипедистів);
????КПП «Малі Селменці - Вельке Слеменце» (пішохідний та для велосипедистів, працює: 09:00 - 21:00 за київським часом);
???ПП «Чоп - Чієрна над Тісоу» залишається надалі закритим для пасажирського залізничного сполучення.
????Словацька сторона дозволяє в’їзд на територію Словацької Республіки громадянам України, які мають дозвіл на тимчасове або постійне проживання на території СР або особам, щодо яких було зроблено виключення відповідним міністерством.
????Транзит територією Словаччини дозволений лише громадянам країн-членів Європейського Союзу та членам їх сімей для повернення на батьківщину/країну походження. Більш детальна інформація за посиланням
https://www.mzv.sk/…/vstup-cudzincov-na-uzemie-sr-pocas-mim…
??При в’їзді на територію Словацької Республіки кожна особа, яка перетинає кордон, зобов’язана пройти 14-денний карантин. Існує дві можливості:
????карантин у державному закладі. Більш детальна інформація за посиланням https://slovakia.mfa.gov.ua/…/pro-umovi-observaciyi-v-slova…
????карантин у домашній ізоляції за допомогою мобільного додатку eKarant?na («Розумний карантин»).
????Перед в’їздом на територію Словаччини необхідно заздалегідь зареєструватись та завантажити додаток «Розумний карантин» за наступним посиланням
????https://korona.gov.sk/ekarantena/
Документи для заповнення за посиланнями:
заява-згода на самоізоляцію з використанням мобільного додатку
????https://korona.gov.sk/…/u…/2020/05/s-hlas_smartkarant-na.pdf
заява-згода на самоізоляцію
????https://korona.gov.sk/…/cestn-prehl-senie_smartkarant-na.pdf

Фактично, для заробітчан в ЧР нічого не змінюється, окрім того, що тепер вони не мусять їхати через Австрію, а можуть перед кордоном з Австрією звертати на Братиславу, так само в зворотному напрямку. Чи можна їхати транзитом з Чехії через Братиславу або Жиліну зразу на Ужгород - поки невідомо. Ймовірно, що так. Це варто попередньо дізнаватися в словацької поліції.
Категорія : Світ


Залишити Коментар