Немовля ледь встигло з'явитися на світ, а вже стало героєм

травня 26 / 2020
Немовля ледь встигло з'явитися на світ, а вже стало героєм
У селі, яке знаходиться у Польщі, вперше за останні 10 років народився хлопчик
Юний поляк лише з'явився на світ, а вже став першим хлопцем у селі, причому буквально. На його малій батьківщині ось уже десять років як народжуються самі лише дівчатка, і тому проблем з нареченими у хлопчика точно не виникне. А його батьки отримали звання місцевих героїв і чекають на щедру нагороду від уряду, інформує Ukr.Media.
За останнім статистичним дослідженням, у Польщі народжується значно більше хлопчиків, ніж дівчаток — у 2017 році у країні з'явилися на світ 207 тисяч майбутніх хлопців і лише 196 тисяч дівчат.
Проте село Мейсьце Оджаньске в Опольському воєводстві на півдні Польщі протягом ось вже десяти років залишається винятком — у ньому протягом усіх цих років не народився жоден хлопчик.
Для сільськогосподарського населеного пункту, чисельність населення якого ледве перевищує 300 жителів — це справжня проблема. Усю важку роботу у полі, та й взагалі у селі, доводиться виконувати жінкам.
Дівчата служать у поліції, водять сільськогосподарську техніку і навіть гасять пожежі — саме жіноча пожежна команда, відправлена селом на регіональне змагання з пожежогасіння серед добровольців, і привернула увагу усієї країни до Мейсьце Оджаньске. Адже зазвичай на конкурсі присутні лише хлопці.
Немовля ледь встигло з'явитися на світ, а вже стало героєм
Категорія : Світ


Залишити Коментар