Вчені випробували вакцину від коронавірусу на людях: результати шокували світ

травня 19 / 2020
Вчені випробували вакцину від коронавірусу на людях: результати шокували світ
Американська компанія Moderna заявила, що її експериментальна вакцина mRNA-1273 довела свою ефективність проти COVID-19 на ранній стадії клінічних випробувань на людях. Як повідомляє CNBC, у випробуванні брали участь 45 осіб, яких поділили на три групи: першій гарували 25 мкг вакцини, другий — 100, третьої — 250.

Вакцинування проводилося двічі з інтервалом у 28 днів.

На 43-й день у восьми пацієнтів першої групи спостерігалась кількість антитіл, рівна тій, що присутня у людини, яка одужала від COVID-19. У другої групи ця кількість була значно більшою, а дані про результати випробування третьої групи поки недоступні.

У компанії відзначили, що вакцина mRNA-1273 показала себе багатонадійною, а також переносилася людьми практично без побічних ефектів — їх виявили тільки у пацієнтів з третьої групи.



«Ці дані підтверджують нашу гіпотезу, що mRNA-1273 має потенціал для запобігання хвороби COVID-19», — заявив головний медичний директор Moderna доктор Тал Закс

Також зазначається, що наступний етап випробувань почнеться в липні.

Нагадаємо, перші пацієнти з ознаками захворювання легенів, викликаного новим типом коронавірусу, могли з’явитися у Франції ще восени 2019 року.
Категорія : Світ


Залишити Коментар