ВООЗ: У розробці перебувають 70 вакцин від коронавірусу, є три лідери

квітня 14 / 2020
ВООЗ: У розробці перебувають 70 вакцин від коронавірусу, є три лідери
Коронавірус у світі стрімко поширюється, карантинні заходи лише частково здатні утримувати темпи зараження, тому залишається сподіватися на швидкий винахід вакцини, яка дозволить перемогти інфекцію. Наразі у світі розробляються 70 вакцин від коронавірусу і вже є три лідери, які демонструють найбільший прогрес у цьому питанні.

Одна з експериментальних вакцин, які входять до трійки лідерів, розроблена гонконзькою компанією CanSino Biologics Inc. спільно з Пекінським інститутом біотехнологій. За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, ця вакцина проходить вже другий етап досліджень, повідомляє Bloomberg.

Компанія CanSino Biologics Inc. ще минулого місяця заявила, що отримала схвалення китайського регулюючого органу, щоб почати випробування вакцини на людях.

Ще дві вакцини, які випробовуються на людях, розроблені американськими фармацевтами із компаній Moderna Inc та Inovio Pharmaceuticals Inc.

Розробка вакцин ведеться дуже швидкими темпами, тому що від цього залежать мільйони життів. Якщо раніше розробка вакцин займала 10?15 років, то цього разу фармацевти сподіваються запустити випуск вакцини вже наступного року.

За інформацією ВООЗ, у таких фармацевтичних гігантів, як Pfizer Inc. і Sanofi, є кандидати на вакцини, розробка яких поки що ведеться на доклінічних стадіях.
Категорія : Світ


Залишити Коментар