Мільйони захворіють, мільйони помруть: після коронавірусу світ почне косити нова хвороба

травня 12 / 2020
Мільйони захворіють, мільйони помруть: після коронавірусу світ почне косити нова хвороба
По завершенню епідемії коронавірусу на світ може чекати спалах туберкульозу. Захворіти ним, прогнозують медики, можуть до 6 мільйонів осіб.
Лікар Ліджі Томас у своїй колонці на Medical News поширила результати свіжого дослідження, за якими з’ясувалося, що тривалий вплив короанвірусу на організм може активувати сплячі бактеріальні інфекції, зокрема й туберкульоз.
ВООЗ інформує, що сплячий туберкульоз є у чверті населення Землі. У всіх він, зрозуміло, не активується, втім жертви можуть бути досить високими.
CNBC розповідає про доповідь, яку підготували Stop TB Partnership спільно з Імперським коледжем Лондона, Університетом Джона Гопкінса й Агентством із міжнародного розвитку США. У ній вказано, що на спалах туберкульозу відбудеться між 2020-2025 роками, а вразити він може приблизно 6,3 млн осіб, з яких майже 1,4 млн – загинуть.
Причинами цього називають відсутність діагностики та лікування туберкульозу на тлі карантинних заходів через коронавірус. Проте директорка Stop TB Partnership Лючіца Діціу сказала, що уникнути спалаху все ж можна. Для цього країнам необхідно вже зараз взяти ситуацію під контроль і посилити спостереження за хворобою.
Категорія : Світ


Залишити Коментар