Департації не буде. Чехія надасть коридор в 60 днів,та буде класти відмітки до паспорта

травня 04 / 2020
Департації не буде. Чехія надасть коридор в 60 днів,та буде класти відмітки до паспорта
Чеська влада поставилася лояльно, щодо Іноземців, термін перебування яких закінчився під час надзвичайної ситуації, та надасть 60 днів «захисту», повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ Чехії.
Це рішення було зумовлено тим, що із закінченням надзвичайного стану урядова постанова, яка наразі легалізує проживання всіх іноземців термін дії проживання яких закінчився, припинить свою дію.В зв'язку з чим, ті хто не встиг виїхати з країни будуть перебувати тут без законних підстав, та можуть бути депортовані з Чехії .
Чехія хоче врегулювати це питання на законодавчому рівні, оскільки люди фактично застрягли в Чехії без власного бажання, та за непередбачуваних умов.
Тому Міністерство внутрішніх справ вжило заходів, завдяки якому іноземці, після закінчення надзвичайного стану отримають ще 60 днів, щоб залишити країну.
На протязі цього терміну поліція не ініціювати депортації та дії пов'язані з зобов'язанням залишити територію Чехії.
Тобто поліція просто буде інформувати іноземців про закінчення надзвичайного стану 17 травня 2020 року і необхідність залишити територію протягом 60 днів та про можливість зв’язатися з посольством своєї країни.
Починаючи понеділка, 4 травня 2020 року, виїжджаючи з території Чехії, працівники поліції будуть класти відмітку в проїзний документ іноземця на прикордонному переході, який буде доводити, що особа відноситься до категорії іноземців, перебування яких вважалося виправданим навіть після закінчення строку візи через оголошення надзвичайного стану. Штамп буде містити дату його маркування та текст «EXCEPTIONAL SITUATION COVID-19 PANDEMIC».
Міністерство внутрішніх справ поінформує Європейську комісію та держави-члени про цю процедуру. Міністр внутрішніх справ Ян Хамачек вже повідомив президента поліції ЄС про це рішення.
Категорія : Світ


Залишити Коментар