Чехія продовжила карантинні умови до 17 травня

квітня 29 / 2020
Чехія продовжила карантинні умови до 17 травня
Як інформує Посольство України у Празі, 28 квітня Палата депутатів Парламенту Чеської Республіки ухвалила рішення про продовження надзвичайної ситуації в Чехії до 17 травня. Усі рішення чеського уряду щодо перебування в країні іноземців на період надзвичайної ситуації автоматично продовжуються до цієї дати. Детальна інформація – на сайті Міністерства внутрішніх справ Чехії.

Якщо віза або дозволений термін перебування в рамках безвізового режиму (за «біометричним» паспортом) завершилися після запровадження надзвичайної ситуації (12 березня), ви можете й далі законно перебувати на території Чехії без ризику отримати штраф чи депортацію.

Звертаємо Вашу увагу, що ці правила діють лише для перебування на території Чехії й не розповсюджуються на інші країни, наприклад, Угорщину. Відповідно до правил, які діють в Угорщині, не можна виключити можливість накладення штрафів на громадян, які перевищили дозволені терміни перебування в Шенгенській зоні. Робота з угорською стороною щодо врегулювання цієї проблеми ведеться, однак наразі вона ще остаточно не вирішена.

Тому ми рекомендуємо громадянам, які бажають нагально повернутися в Україну без страху отримати штраф за прострочені візи або «безвіз», розглянути можливість скористатися одним з двох прямих рейсів українських авіакомпаній з Праги до Києва – 5 травня (МАУ) та 8 травня (SkyUp). Про умови подорожей цими рейсами читайте на сайтах перевізників: www.skyup.aero і www.flyuia.com
Категорія : Світ


Залишити Коментар