Новини Закарпаття

США виходить на третє місце, Італія лідер по смертності, Китай майже зупинив захворювання на короновірус

США виходить на третє місце, Італія лідер по смертності, Китай майже зупинив захворювання на короновірус

Станом на ранок 22.03.2020 року кількість хворих на короно вірус у світі складає 311.159 людей, видужало 95.797, а померло 13.075.
Наразі США виходить на третє місце, Італія лідер по смертності, Китай майже зупинив захворювання там зафіксовано всього 46 випадків з яких 45 людей приїхало за кордону.

Всесвітня Організація Здоров’я рекомендує:

Регулярно обробляйте руки спиртовмісних засобом або мийте їх з милом.
Навіщо це потрібно? Якщо на поверхні рук присутній вірус, то обробка рук спиртовмісних засобом або миття їх з милом вб'є його.
Тримайтеся на відстані не менше одного метра від кашляють або чхають людей.
Навіщо це потрібно? При кашлі або чханні з носа або рота виділяються дрібні містять вірус краплі, які людина поширює навколо себе. Перебуваючи занадто близько до такої людини, ви ризикуєте вдихнути ці краплі і заразитися від нього, в тому числі коронавирусної інфекцією, якщо людина хвора COVID-19.
По можливості, не чіпайте руками очі, ніс і рот.
Навіщо це потрібно? Руки стосуються багатьох поверхонь, і на них може потрапити вірус. Опинившись на руках, вірусні частинки можуть потрапляти в очі, ніс або рот. З цих частин тіла вірус може впроваджуватися в організм і викликати захворювання.
Як вам, так і оточуючим слід строго дотримуватися правил респіраторної гігієни. Для цього необхідно прикривати рот або ніс згином ліктя або серветкою при кашлі або чханні. Використану серветку потрібно відразу ж викинути.
Навіщо це потрібно? Вірус передається через дрібні краплі. Строго дотримуючись правил респіраторної гігієни, ви можете захистити оточуючих від таких вірусних захворювань, як ГРВІ, грип та COVID-19.
Якщо ви погано себе почуваєте, залишайтеся вдома. При підвищенні температури, появу кашлю і скруті дихання якомога швидше звертайтеся за медичною допомогою. Слідкуйте за вказівками місцевих органів охорони здоров'я.
Навіщо це потрібно? У центральних і місцевих органів охорони здоров'я є найактуальніша інформація про ситуацію в районі вашого проживання. Своєчасне звернення за медичною допомогою дозволить медичним фахівцям оперативно направити вас в підходяще лікувальної установи. Крім того, ви тим самим забезпечите себе і допоможете запобігти поширенню вірусних та інших інфекцій
Перейти на сайт