Прогноз на осінь: як довго погода в Україні радуватиме теплом

вересня 22 / 2024

За даними Укргідрометцентру, восени 2024 року в Україні очікується більше теплих днів, аніж холодних. Середньомісячна температура у вересні та жовтні буде на 2-3 градуси вищою за кліматичну норму. У листопаді температура наблизиться до звичайних для цієї пори року показників.

Про це розповіла Наталія Птуха, речник центру, повідомила на брифінгу 18 вересня, пише “Інтерфакс-Україна”.

Щодо опадів, у вересні спостерігається їх дефіцит, однак у жовтні та листопаді ситуація має нормалізуватися. Птуха зазначила, що метеорологічна осінь в Україні ще не настала, оскільки для цього середньодобова температура у регіоні не повинна перевищувати 15 градусів протягом кількох днів поспіль.


Фахівець підкреслила загальну тенденцію до потепління, що спостерігається останніми роками. Періоди тепла стають довшими та інтенсивнішими, тоді як холодні періоди скорочуються і стають менш суворими. Ця тенденція й у всіх сезонів.


Говорячи про зиму, Птуха зазначила, що синоптикам варто бути обережними в прогнозах. Хоча очікується, що холодних періодів буде менше і вони будуть не такими інтенсивними, українцям все ж таки слід бути готовими до різних погодних умов.

Синоптик наголосила, що, незважаючи на загальну тенденцію до потепління, сезонність в Україні зберігається, і зимові прояви погоди все ще спостерігатимуться, хоча, ймовірно, у м’якішій формі.
Категорія : Україна


Залишити Коментар