Новини Закарпаття

Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу

Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу

100 курсантів Національної академії Служби безпеки України склали Військову присягу на вірність українському народові.

Урочиста церемонія відбулася у Києві.

«Вітаю вас зі складанням Військової присяги. Це особливий день, який ви запамʼятаєте на все життя. Бо це перший крок, з якого починається ваша служба українському народу», – зазначив заступник Голови Служби безпеки України Сергій Наумюк.

Він розповів, які завдання виконує СБУ під час війни, будучи невід’ємною частиною Сил оборони, і яких результатів досягла у боротьбі з ворогом, зокрема і на передовій. Так, фактично кожен восьмий танк, знищений з початку повномасштабної війни, - це результат СБУ.

«СБУ щодня наближає майбутню Перемогу. Викриваємо зрадників і колаборантів всередині країни, проводимо унікальні спецоперації на полі бою і в тилу ворога, знищуємо російські нафтобази й військові аеродроми. І навіть під час війни змінюємо Службу, робимо її більш ефективною і сучасною. І нам важливо, щоб приходили молоді фахівці, які будуть працювати пліч-о-пліч з нами», – відзначив Сергій Наумюк.

За традицією курсу присвоєно ім’я Героя України. Цього разу – це ім’я майстер-сержанта і снайпера Центру спецоперацій «А» СБУ Владислава Бувалкіна. Він загинув, виконуючи бойове завдання, коли його група працювала над перерізанням логістики росіян біля Макарова на Київщині у березні 2022 року.

На церемонії присяги були присутні рідні Владислава – мати й дружина, які також привітали курсантів.

Пам’ять усіх полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

«СБУ робить усе, щоб жодна втрата не була марною! Будемо нищити ворога і відплатимо за загибель кожного українця», – підкреслив Сергій Наумюк.

Він побажав курсантам успіхів і щоденних перемог, а також – бути гідними звання офіцера СБУ і тієї місії, яку виконує Служба безпеки.
Перейти на сайт