Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу

вересня 02 / 2024
Курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність українському народу

100 курсантів Національної академії Служби безпеки України склали Військову присягу на вірність українському народові.

Урочиста церемонія відбулася у Києві.

«Вітаю вас зі складанням Військової присяги. Це особливий день, який ви запамʼятаєте на все життя. Бо це перший крок, з якого починається ваша служба українському народу», – зазначив заступник Голови Служби безпеки України Сергій Наумюк.

Він розповів, які завдання виконує СБУ під час війни, будучи невід’ємною частиною Сил оборони, і яких результатів досягла у боротьбі з ворогом, зокрема і на передовій. Так, фактично кожен восьмий танк, знищений з початку повномасштабної війни, - це результат СБУ.

«СБУ щодня наближає майбутню Перемогу. Викриваємо зрадників і колаборантів всередині країни, проводимо унікальні спецоперації на полі бою і в тилу ворога, знищуємо російські нафтобази й військові аеродроми. І навіть під час війни змінюємо Службу, робимо її більш ефективною і сучасною. І нам важливо, щоб приходили молоді фахівці, які будуть працювати пліч-о-пліч з нами», – відзначив Сергій Наумюк.

За традицією курсу присвоєно ім’я Героя України. Цього разу – це ім’я майстер-сержанта і снайпера Центру спецоперацій «А» СБУ Владислава Бувалкіна. Він загинув, виконуючи бойове завдання, коли його група працювала над перерізанням логістики росіян біля Макарова на Київщині у березні 2022 року.

На церемонії присяги були присутні рідні Владислава – мати й дружина, які також привітали курсантів.

Пам’ять усіх полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

«СБУ робить усе, щоб жодна втрата не була марною! Будемо нищити ворога і відплатимо за загибель кожного українця», – підкреслив Сергій Наумюк.

Він побажав курсантам успіхів і щоденних перемог, а також – бути гідними звання офіцера СБУ і тієї місії, яку виконує Служба безпеки.
Категорія : Україна


Залишити Коментар