Чи зросте тариф на електроенергію – у Раді пояснили

квітня 15 / 2024
Чи зросте тариф на електроенергію – у Раді пояснили
Навіть якщо в Україні підніматимуть тарифи на електроенергію, вони не зростуть до ринкового рівня.

Водночас у парламенті шукають шляхи залучення коштів для відновлення української енергосистеми, пошкодженої російськими ударами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.



“До ринкового рівня тарифи на енергію, думаю, все-таки не підвищуватимуться, навіть якщо вони будуть підвищуватися. Тому що ринковий рівень – це достатньо високий рівень, це той рівень, по якому зараз платять промислові споживачі”, – сказав нардеп.

За його словами, насамперед слід порахувати, в яку суму державі обійдуться вже завдані руйнування. Потім потрібно шукати джерела, з яких можна взяти кошти на відновлення.

“Перш за все, це які є резерви на сьогодні. Друге, це яка може бути міжнародна допомога. Вона, зокрема, йде у вигляді обладнання. І так само може бути у вигляді якихось фінансів на відновлення нашої енергосистеми. І далі, третє подивитися, які в нас є ресурси в бюджеті. І які потрібні рішення по тарифах”, – сказав Герус.

У парламенті зараз обговорюють усі можливі джерела фінансування відновлення енергосистеми. Разом з тим збільшення тарифів на електроенергію поки не розглядають.
Категорія : Україна


Залишити Коментар