Цілюща сила та користь для здоров'я пінної ванни

березня 06 / 2024

Незалежно від того, чи є ви шанувальником водних процедур, один із найкращих способів зняти стрес після довгого, напруженого дня — розслабитися у ванні. І хіба це не задоволення, коли приємне може бути корисним? Далі розповідаємо про 5 унікальних переваг пінних ванн.

1. Очищення й детоксикація
Прийняття теплої ванни з піною допомагає очистити шкіру, видалити відмерлі клітини та інші забруднення. Гаряча вода відкриває пори, що поліпшує ефективність очищення. Ще один детоксикуючий ефект купання полягає в тому, що тепло активізує потовиділення, що дозволяє позбавитись токсинів та зміцнює лімфатичну систему.

При виборі піни для ванни важливо, щоб вона не містила агресивних хімікатів. В асортименті інтернет-магазину «Ватсонс» ви можете підібрати м'який засіб з якісним складом, який подарує ніжну турботу вашій шкірі: watsons.ua/ru/telo/vannaya-dush/pena-dlya-vanny/c/M1003.
2. Живлення, зволоження та догляд за шкірою
Наше тіло складається в основному з води, тому важливо підтримувати водний баланс. Крім рекомендованого вживання 8 склянок води на день, купання в теплій воді також допомагає зволожити тіло. Дерматологи відзначають, що прийняття теплих ванн (без жорсткого мила та хімікатів) допомагає усунути ряд шкірних захворювань. Підсилить ефект подальше рясне нанесення зволожуючого крему на вологу шкіру.

3. Релакс і покращення настрою
Пінна ванна — прекрасний спосіб позбутися повсякденних стресів і побалувати себе. Мало того, що приємно провести час наодинці із собою, занурення у воду допомагає заспокоїти нервову систему, знизити рівень тривожності та покращити настрій.

Теплі ванни можуть стимулювати вироблення серотоніну — хімічної речовини, пов'язаної із щастям. Також було доведено, що наш мозок асоціює горизонтальне положення з розслабленням. Таким чином, купання дає нам відчуття комфорту, яке дозволяє розуму й тілу заспокоїтися.



4. Зняття болю у м'язах
Занурення у воду допомагає зменшити біль та запалення у м'язах, що робить пінні ванни гарним способом допомогти організму зцілитися. Незалежно від того, чи ми напружені після робочого дня в офісі або активного тренування, прийняття ванни подарує бажаний відпочинок. Гаряча вода, аналогічно використанню грілки, підвищує температуру ниючих м'язів, що полегшує біль.

5. Поліпшення кровообігу та здоров'я серця
Коли ви огортаєте себе теплою водою, посилюється кровообіг. Це змушує ваше серце битися швидше і може дати йому здорове «тренування». Купання також допомагає наситити кров киснем, дозволяючи вам дихати повільніше та глибше. А згідно з деякими дослідженнями, регулярний прийом теплих ванн сприяє зниженню кров'яного тиску, що є важливим для загального стану здоров'я.

Використовуйте переваги пінної ванни, щоб зарядитися енергією, відновити сили та поніжитися у вихідні або у найближчий вечір.
Категорія : Україна


Залишити Коментар