Новий законопроєкт про мобілізацію: яке покарання передбачено за ігнорування повістки

лютого 01 / 2024

В Україні триває робота над законопроєктом про зміни до мобілізації. За неявку до ТЦК по повістці ним передбачено певне покарання.

Новий законопроєкт про мобілізацію містить пункт про те, що загрожує за ігнорування повістки. Мовиться про неявку до територіального центру комплектування та соціальної підтримки або закордонної дипломатичної установи України (якщо перебуває за межами держави протягом 10 днів, мовиться у тексті 24 Каналу.


Тоді громадянина можуть обмежити
Мовиться про обмеження:

в праві на виїзд за межі України;
в праві керування транспортним засобом.
Крім цього, можуть накласти арешт на кошти та інші цінності у банках та інших депозитарних установах, однак тільки за рішенням суду.

В Україні пропонують добровільну мобілізацію ув'язнених
У новому доопрацьованому законопроєкту про мобілізацію мовиться про добровільний призов ув'язнених. Також чітко визначені категорії ув'язнених, які не будуть мобілізовані.
добровільно не будуть мобілізовані ув'язнені, які засуджені за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України. Також в оновленому законопроєкті визначено статті, з якими злочинами не можуть бути призвані до війська.

Зазначимо, що наразі в Україні засуджені не можуть мобілізуватися до армії за власним бажанням. До слова, питання про мобілізацію засуджених викликало чимало дискусій. Зокрема Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступав проти такого

https://24tv.ua/noviy-zakonoproekt-pro-mobilizatsiyu-pokarannya-za-neyavku-do_n2485215
Категорія : Україна


Залишити Коментар