Морози до -23°С: українців попередили про погіршення погоди

січня 02 / 2024
Морози до -23°С: українців попередили про погіршення погоди

Цього тижня в Україні очікується нестійка погода з опадами і температурними гойдалками. Подекуди температура впаде до -20°С, заявив метеоролог Ігор Кібальчич, передає “Метеопрог”.

“Розвиток циклонічної діяльності на тлі поступового вторгнення арктичного холоду з півночі Європи призведе до погіршення погодних умов на більшій частині нашої країни у перші дні січня.


В середині тижня очікується суттєве похолодання у північних, східних та центральних областях. На Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів в окремі дні опустяться нижче -20 градусів”, – попереджає фахівець.

Температурні контрасти спричинять рясні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. На півдні переважно йтимуть дощі.

Сьогодні у центральних, південних та східних областях пройдуть дощі. У західних та північних регіонах очікується сніг із мокрим снігом. Подекуди окремі пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

“У північній частині місцями сильні снігопади, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця”, – попереджає Кібальчич.

Температура повітря в північно-західних областях і Карпатах протягом доби -2…7°С, на решті територій країни буде +1…6°С. На півдні та сході повітря прогріється до +5…10°С.

3 січня вночі у західних та східних областях пройде сніг та мокрий сніг, вдень на більшій частині території країни, крім східних та Сумської областей сніг, очікується мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди опади будуть значними, також очікується налипання мокрого снігу, а на дорогах – ожеледиця.

“Температура повітря вночі у північних та Харківській області знизиться до -11…16 градусів. На півночі Чернігівської та Сумської областей -20…23 градусів”, – прогнозує він.

Вдень температура на півночі Лівобережжя збережеться низькою, в межах -10…15°С, на решті території країни близько 0°С. На Прикарпатті, півдні та у Криму – до +3…7°С.
Категорія : Україна


Залишити Коментар