Укренерго звернулося до українців – ситуація складна

грудня 05 / 2023
Укренерго звернулося до українців – ситуація складна

Укренерго закликало громадян ощадливо споживати електроенергію.

Ситуація в енергосистемі складна. Висока аварійність енергоблоків і прогнозоване похолодання можуть спричинити дефіцит в енергосистемі, заявила компанія.

“Експорт сьогодні відсутній. Обсяг імпорту незначний. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо”, – звернулися.

Вранці одна з теплоцентралей на півдні зупинила роботу через пошкодження при обстрілі, сказали в Укренерго.

Протягом доби з різних технічних причин в аварійний ремонт вивели п’ять блоків на теплоелектростанціях в областях.

“Сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні”, – сказали.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових і юридичних споживачів. Диспетчерський центр поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі.

Але синоптики попереджають про поступове похолодання протягом тижня. Пов’язане з цим зростання споживання може призвести до дефіциту електроенергії в системі.

“Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію”, – пояснили.

Експорт електроенергії сьогодні відсутній, сказали.

“Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється протягом однієї години ввечері зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 82 МВт·год. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт”, – повідомила компанія.
Категорія : Україна


Залишити Коментар