У школах України "дистанційку" введуть не лише на окупованих територіях: відома причина

вересня 03 / 2023

І цьогоріч в освітніх закладах України можуть вмикати дистанцій режим








Наразі відомо, що із початком нового навчального року, за даними МОН, в Україні запрацювали 10,5 тисяч шкіл. У деяких освітніх закладах, що знаходяться на окупованих територіях, навчання відбутиметься віддалено у форматі онлайн. Натомість, у школах, де немає наразі активних бойових дій діти вчитимуться у звичній стаціонарній формі.

Цьогоріч з першого вересня стартувало навчання і у освітніх Закладах Закарпаття. До шкіл області у новому навчальному році піде 12 тис 900 першачків, інформують у Закарпатській ОВА. Загалом, у навчальних закладах краю освіту цього року здобуватимуть близько 170 тисяч учнів, майже 4,7 з них – внутрішньо переміщені особи. Як працюватимуть школи при відсутності світла та як вплине відсутність генераторів на навчальний процес?

Якщо у середніх школах будуть відсутніми генератори у випадках вимкнення електроенергії, то їх будуть змушені перевести на дистанційний режим освіти.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

"Ми очікуємо, як і попереджає уряд та Міноборони, на можливі обстріли енергетичної інфраструктури, у зв'язку з чим можуть бути вимкнення електроенергії", – заявив Сташків.

За його словами, школи на сьогодні активно готуються до таких ситуацій. Зокрема, у навчальних закладах купують і підключають генератори.

"Якщо школи не матимуть генераторів, будуть змушені перейти на дистанційну форму, аби учні мали доступ до освіти", – наголосив посадовець.
Категорія : Україна


Залишити Коментар