Хто з чоловіків може виїжджати за кордон із 1 червня: опубліковано пояснення

травня 27 / 2023

Військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років вже понад рік не можуть виїхати за кордон, за винятком деяких категорій чоловіків. Воєнний стан продовжили, тому щонайменше так триватиме аж до 18 серпня.

Та попри це час від часу відбуваються деякі зміни і тим чи іншим категоріям чоловіків іноді дозволяють перетинати кордон. Багатьох цікавить, чи будуть зміни влітку, а саме хто може з 1 червня виїхати за кордон.

Українцям пояснили, що з червня діятимуть такі ж правила, як і раніше. Тобто суттєво умови не зміняться. Виїхати з України зможуть ті чоловіки, які мають інвалідність і всі необхідні документи, які це підтверджують. Покинути територію України мають право неповнолітні хлопці, а також чоловіки, яким вже виповнилось 60 років.
Крім того, закон передбачає, що перетинати кордон можуть чоловіки, виключені з військового обліку за станом здоров’я. Також чоловіки, яким дозволено виїжджати за кордон через сімейні обставини і стан здоров’я.

Прикордонники пропустять і тих українців, які постійно проживають в іншій країні, але в їхньому паспорті обов’язково має бути відповідна позначка.

Ще одна категорія чоловіків, які мають право покидати територію України, це ті, кому дозволено виїзд за кордон через професію. А також держслужбовці. Однак вони повинні мати всі необхідні документи, які підтверджуватимуть необхідність і мету поїздки.

Таким чином, загалом, є 7 категорій чоловіків, які, за наявності відповідних документів, можуть виїхати за кордон. Чи збільшать перелік цього літа – поки невідомо.

Підписуйтесь на наш Viber. Дізнавайтесь новини першими.
Категорія : Україна


Залишити Коментар