Як кломіфен впливає на організм спортсмена?

травня 09 / 2023

Кломіфен, також відомий як Кломід, є препаратом, який широко використовується в медицині для лікування безпліддя у жінок і збільшення рівня тестостерону у чоловіків. Однак поряд з медичним застосуванням, він також популярний серед спортсменів, особливо в бодібілдингу та силовому спорті. В інтернет-аптеках спортивної фармакології сьогодні немає проблеми його купити, навіть без рецепта (наприклад, тутhttps://steroidshopua.com/product/178/). Але для початку варто розібратися, як кломіфен впливає на організм спортсмена і які ефекти він може викликати.

Кломід як антиестроген

Медикамент належить до класу препаратів, які називаються селективними модуляторами естрогенових рецепторів. Як такі, вони можуть виступати як антагоністи (перешкоджати дії) естрогенних рецепторів у деяких тканинах, таких як молочні залози, а також як агоністи (стимулювати дію) естрогенних рецепторів в інших тканинах, таких як кістки.

У спортсменів Кломід може використовуватися для боротьби з небажаними побічними ефектами від використання анаболіків, таких як гінекомастія, а також для відновлення рівня тестостерону після курсу стероїдів. Тобто, кломіфен відмінно підходить для ПКТ. На сайті Стероїд Шопу можна ознайомитись з повним переліком препаратів, які використовуються у пост-курсовій терапії https://steroidshopua.com/category/87/.

Збільшення рівня тестостерону


Як уже згадувалося вище, Кломід може збільшувати рівень тестостерону у чоловіків. Він працює, блокуючи дію гормону гонадотропіну, який стимулює вироблення тестостерону в яєчках. У разі блокування гонадотропіну, організм починає виробляти більше тестостерону для компенсації, що може призвести до зростання м'язової маси, витривалості, сили.

У яких видах спорту використовують кломіфен?

Серед сучасних видів спорту кломіфен найактуальніше використовувати в таких сферах:

Бодібілдінг і фітнес. Допомагає підвищити рівень тестостерону, що покращує спортивну продуктивність. Також дає відмінні результати при сушінні.

Легка атлетика. Може використовуватися для поліпшення витривалості та прискорення відновлення після силових тренувань.

Автоспорт. Корисний для поліпшення реакції та координації рухів, що може бути важливим для гонщиків.

Використання кломіфену для поліпшення спортивної продуктивності може призвести до дискваліфікації спортсмена. Це пов'язано з тим, що кломіфен входить до списку заборонених препаратів антидопінгової організації WADA, і може бути виявлений у допинг-тестах. Це означає, що перед аналізами на допінг за приблизно 5-6 місяців потрібно відмовитися від його прийому.

Цікаво: крім спорту, кломіфен може бути використаний і в медицині - для лікування жіночого безпліддя. Препарат допомагає стимулювати овуляцію та збільшити шанси на вагітність у жінок, які мають проблеми із зачаттям.

Попередження про використання препарату

Кломіфен має протипоказання та побічні ефекти, які необхідно враховувати при його застосуванні. Перед початком застосування Кломіду необхідно проконсультуватися з лікарем і суворо дотримуватися рекомендацій щодо дозування та прийому препарату. Обов'язково ознайомтеся з інструкцією із застосування. Не займайтеся самолікуванням - проведіть повний медичний огляд, щоб встановити відсутність протипоказань і отримати консультацію лікаря.
Категорія : Україна


Залишити Коментар