Відключення світла ‒ в Укренерго зробили заяву

січня 28 / 2023
Відключення світла ‒ в Укренерго зробили заяву

Споживання електроенергії в Україні 28 січня дещо зменшилось, що характерно для вихідних. Але обсяг зменшення невеликий, тож дефіцит в енергосистемі залишається значним. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Причиною дефіциту називають те, що внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції та високовольтна мережа.

“Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання”, ‒ йдеться у повідомленні.

До всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожне обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

“Триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Найскладніша ситуація в Одеській області, де через значні пошкодження відновлення планової схеми живлення регіону потребує більше часу, ніж раніше”, ‒ йдеться у повідомленні.

Навігація по запису
Категорія : Україна


Залишити Коментар