Потрібен час: Енергетики не припиняють реанімувати українську енергосистему

січня 25 / 2023

Енергосистема України вже пережила 12 ракетних атак ворога та 14 ударів БПЛА по енергооб’єктам. 127 енергетиків загинуло і ще 319 поранено. І після кожної такої атаки фахівці змушені без вихідних, цілодобово відновлювати нашу енергосистему.
Після російських атак відбулося скорочення виробництва електроенергії та збільшення дефіциту в мережі. До 11 жовтня 2022 року Україна експортувала електроенергію за кордон, а з січня 2023 року, коли є технічна можливість — імпортує електроенергію з європейських країн, що додатково допомагає балансувати енергосистему України.

Остання атака 14 січня завдала сутєвих пошкоджень декільком енергоблокам теплових станцій. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання. В деяких областях періодично запроваджують естренні відключення електроенергії. У більшості регіонів діють стабілізаційні графіки.

“Укренерго”, виробники електроенергії, та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Вдалося відновити одну з ліній 330 кВ на сході країни. Але варто розуміти, що відключення будуть, навіть, якщо нових обстрілів не буде. Відновити ті пошкодження, які є у короткий проміжок часу неможливо, роботи можуть тривати місяці.
Категорія : Україна


Залишити Коментар