Три обленерго оштрафували за недотримання графіків відключення світла

січня 18 / 2023
Три обленерго оштрафували за недотримання графіків відключення світла
Перевірки НКРЕКП виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох операторів систем розподілу. Зокрема, йдеться про такі обленерго: "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго".
За результатами перевірок встановлено, що вказані підприємства допустили порушення вимог Закону України "Про ринок електричної енергії", Кодексу систем розподілу та недотримувались Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії в частині порушення графіків відключень електропостачання споживачам.
Також встановлено, що ці обленерго розподіляли участь споживачів у графіках відключеннь нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.
Тепер на "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго" наклали санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. та зобов’язали надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.
Категорія : Україна


Залишити Коментар