Чому штам Дельта небезпечний для дітей

вересня 23 / 2021


Науковці наразі не представили переконливих доказів, що варіант коронавірусу Дельта викликає у дітей і підлітків важчий перебіг захворювання, ніж інші штами вірусу. Водночас саме Дельта став причиною сплеску інфікування серед дітей.


Патогенність штаму – головна небезпека
Вчені опублікували пояснення збільшення кількості інфікувань коронавірусом серед дітей – штам Дельта більш заразний.

Здатність Дельта до простішого поширення робить його більш небезпечним для дітей, тому необхідно, аби в школах продовжували використовувати захисні маски, а також по максимум вакцинувати тих, кому це дозволено та рекомендовано,
– зазначив інфекціоніст Хуан Дюмуа.

Більша вибірка хворих – вища ймовірність важкого випадку
Згідно з даними Американської академії педіатрії та Асоціації дитячих лікарень, щотижневий рівень інфікування серед дітей в США на початку цього місяця перевищив 250 тисяч – це більше, ніж під час сплеску захворюваності взимку.

Довідка! З початку пандемії понад 5 мільйонів дітей в США дали позитивний результат на COVID-19.
За даними ВООЗ, штам коронавірусу Дельта зареєстрували уже у понад 180 країнах світу, у багатьох з них сплеск інфекцій також передбачає збільшення госпіталізацій маленьких дітей і підлітків.

Експерти також наголосили, що більшість випадків захворювання серед дітей є легкими, вони не потребують госпіталізації.

Вакцинація дітей дозволена
Крім того, вакцинація проти коронавірусу все ще гарантує захист проти Дельта штаму. Згідно з даними CDC, серед дітей від 12 років і старше, які мають право на вакцинацію від COVID-19, щотижнева госпіталізація в липні була в 10 разів вище для нещеплених, ніж для тих, хто отримав щеплення.

Нагадаємо, що ВООЗ дозволила вакцинацію дітей проти коронавірусу. У деяких країнах вже стартувала кампанії з вакцинації дітей проти COVID-19. В Україні наразі цього робити не поспішають.

Яка захворюваність на коронавірус серед дітей в Україні
Впродовж минулої доби коронавірус виявили серед 667 дітей. Інфекціоністи пояснюють, що ускладнений перебіг хвороби серед дітей трапляється хоч і рідше, ніж у дорослих, але ризики є.
Крім того, штам Дельта теж циркулює в Україні. Так, на Харківщині у 99% госпіталізованих із COVID-19 дітей виявили цей варіант недуги.
У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні "Охматдит" наразі перебуває хвора на коронавірус 5-річна дівчинка. Стан дитини – вкрай важкий. Хвороба вразила у неї 80% легенів.
Категорія : Україна


Залишити Коментар