Вагітна лікарка померла від коронавірусу. Дитя не рятували (ФОТО)

квітня 07 / 2021
Вагітна лікарка померла від коронавірусу. Дитя не рятували (ФОТО)
У Чернівецькій області від ускладнень коронавірусу померла лікарка-педіатр КНП «Заставнівська БЛ» 28-річна Мар’яна Маланник. Жінка була на 8-му місяці вагітності та чекала первістка.

На коронавірус захворіла наприкінці березня і лікувалась вдома. Коли стан погіршився — зробила рентген. З двобічною пневмонією жінку спочатку госпіталізували до районної лікарні у Заставній.

А згодом звідти у тяжкому стані доправили в обласну лікарню, одразу в реанімацію. Там вона була на кисневій дотації. Але через 3 доби померла. Не вижило і дитя, повідомляє ТСН.

Кесарів розтин, щоб врятувати немовля, жінці вирішили не проводити на лікарському консиліумі, кажуть в департаменті охорони здоров’я. Чому — не уточнюють.

«Виїжджали на місце усі медичні директори перинатального центру, вони проводили консиліум, радились зі своїми колегами з міста Києва і прийняли рішення про спостереження», — каже директор департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

У лікарні смерть породіллі не коментують.

Мар’яна Василівна у 2015 році закінчила Буковинський державний медичний університет за спеціальністю «Педіатрія», після закінчення інтернатури працювала лікарем-педіатром.
Категорія : Україна


Залишити Коментар