Інфекціоністка закликала ввести в Україні комендантську годину

квітня 07 / 2021
Інфекціоністка закликала ввести в Україні комендантську годину
В Україні наразі спостерігається найважча ситуація з коронавірусом за весь час пандемії. Щоб подолати коронавірус потрібно ввести жорсткий карантин, адже лише однієї вакцинації для цього буде недостатньо.

Про це заявила інфекціоністка, докторка медичних наук, професорка, заслужена лікарка України Ольга Голубовська в ефірі каналу «НАШ».

Тому експертка виступає за введення обмежень на пересування всередині країни й на подорожі за кордон.

«Коли є певні карантинні обмеження, тоді вірус немає можливості адаптуватися, видозмінюватися і робити із себе ще більш агресивного агента. Вакцинація — це лише один із компонентів протидії інфекційному захворюванню. Він важливий, але він один. Якщо тільки вакцинувати і більш нічого не робити, тоді ми станемо максимально постраждалою державою», — сказала Ольга Голубовська.

Через це лікарка підтримує введення комендантської години в країні та закриття авіасполучення з іншими державами — для зменшення кількості заражень коронавірусом.

«Закрийте авіасполучення, зробіть щось. Потрібно зробити так, аби мінімізувати можливість поширення вірусу», — сказала інфекціоністка.

Вона зазначила, що є поняття сезонності і, можливо, влітку COVID-19 буде менш агресивним. Але рекомендації для людей, які зараз подорожують, залишаються незмінними.

«Якщо повертаєтеся додому, то потрібно ізолюватися і почекати, захворієте ви чи ні. Тому що тест не має жодного значення, він у 30% випадків може бути негативним», — підсумувала Голубовська.

Нагадаємо, в Україні впродовж найближчих двох-трьох тижнів інфікування коронавірусом може сягнути 25 тис. на добу, вважає міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
Категорія : Україна


Залишити Коментар