В Україну прийшов новий штам коронавірусу, небезпечний для молоді

березня 02 / 2021
Серед головних особливостей — те, що кількість молоді від 30 років, яка має тяжкий перебіг недуги, помітно збільшилася.

В Україну прийшов новий штам коронавірусу, небезпечний для молоді
Коронавірус продовжує мутувати, його нові штами зареєстровано у більшості країн Європи. Як розповіла інфекціоністка Ольга Голубовська в ефірі 5 каналу, в Україну прийшов новий штам коронавірусу, який може призвести до збільшення смертності серед молоді.

За словами медика клінічний перебіг COVID-19 укотре зазнав суттєвих змін.

«Серед головних особливостей — те, що кількість молоді від 30 років, яка має тяжкий перебіг недуги, помітно збільшилася. Також почастішали випадки загострення хвороби на її піку, а це зазвичай погіршує прогноз одужання. І сама інфекція тримається в організмі значно довше», — говорить Голубовська.

Якщо раніше полегшення наставало з 14–16 дня від зараження, то тепер приблизно у третини госпіталізованих саме з цього часу лише починаються ускладнення. Також медиків насторожує, що традиційні методи лікування дуже часто вже просто не діють.

«Пояснити такі особливості, що виникли буквально на очах, просто процесами адаптації мікро- та макроорганізму не можна. Ймовірно ми маємо справу з новим штамом збудника, з яким — не знаю. Поки офіційно отримані дані з референс-лабораторій показують, що секвестровані зразки матеріалу від хворих мають приналежність до генетичної лінії В, яка має китайське коріння. З огляду на такі особливості, на жаль, треба очікувати збільшення летальності, зокрема серед молоді», — пояснила Голубовська.
Категорія : Україна


Залишити Коментар