Карантин в Україні закінчиться у січні: що далі

січня 21 / 2021
Карантин в Україні закінчиться у січні: що далі
В Україні ще кілька днів триватиме локдаун. Розпочався він 8 січня і закінчиться 24 січня. А що буде далі, жорсткі посилені обмеження збережуться? Про це і не тільки розповідаємо у нашій статті.
Що буде після 24 січня?
Із 25 січня в Україні мають намір ввести обмеження помаранчевої зони. Про це днями в ефірі телеканалу «Україна 24» зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
«З 25 числа, ймовірно, ми перейдемо до помаранчевої зони, яка діяла до введення цих правил», – зазначив він у ефірі.

Медична система, за словами прем’єра, готова до ймовірного росту кількості хворих на корнавірус.
Коли в Україні закінчиться карантин?
Очільник МОЗ Максим Степанов в ефірі програми «Сніданок з 1+1» відзначив, що певні карантинні обмеження, які діють до 24 січня, припиняти не будуть.
«У такому режимі, який діє до 24 січня, немає думки (мається на увазі продовжувати карантин – ред.). Це повинно бути логічно і відповідати законам епідеміології», – зазначив міністр і додав, що локдаун може бути повторений у тому випадку, якщо «буде критична ситуація».
Адаптивний карантин мають намір продовжити до кінця березня.
«Швидше за все, ми продовжимо його до 31 березня... Поки немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла», – сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль в одному з інтерв’ю.
Вже зараз очільник уряду говорить, що певних правил потрібно буде дотримуватись до кінця року. Мова про дотримання соціальної дистанції, миття рук, носіння у громадських місцях захисних масок.

Коли почнеться вакцинація в Україні
Народний депутат України Андрій Герус зазначив, що вакцинація в Україні почнеться у середині лютого. Відповідну інформацію він поширив із посиланням на міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, який зустрівся з членами фракції «Слуги народу».
Попередньо є інформація, що тим, хто зробив щеплення, будуть видавати так звані «паспорти вакцинації».
Влада заявляє, що протягом двох років в Україні планують вакцинувати проти COVID-19 близько 50% населення.
Категорія : Україна


Залишити Коментар