Укренерго готується до віялових відключень світла

січня 15 / 2021
Укренерго готується до віялових відключень світла

Держкомпанія "Укренерго" готується до віялових відключень електроенергії через брак вугілля на складах для підтримки генерації в період морозів

Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст, екс-нардеп Сергій Висоцький.

"Ми всі спостерігаємо, як наростають кризові явища в енергетиці. І тарифи - це просто відлуння хаосу. До мене в руки потрапив один документ. Це лист від голови правління" Укренерго "до і. О. Міністра енергетики Юрію Вітренко. Цим листом" Укренерго "просить Міністерство узгодити план віялових відключень електроенергії. в цьому листі" Укренерго "в тому числі визнає, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію в період морозів", - написав він у соцмережі.

Журналіст нагадав, що раніше подібне відбувалося понад 20 років тому.

"Останній раз віялові відключення електроенергії відбувалися в Україні в кінці 90-х. Гостру фазу війни, в результаті якої у нас випарувалося 20% економіки ми пройшли без такого колапсу в енергетиці. Навіть встигли відмовитися від російського газу! Спасибі Володимиру Олександровичу (президенту Володимиру Зеленському - "ДС") і його оточенню за професіоналізм! Відкинути країну на два десятиліття назад за 1,5 року - це справді досягнення! " - іронічно зазначив Висоцький.

Категорія : Україна


Залишити Коментар