Новини Закарпаття

Українців попередили про небезпеку масових гулянь на Новий рік

Під час епідемії коронавірусу напередодні свят Україні варто наслідувати приклад Європи, де запровадили обмеження на святкові заходи. Про це сказав лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта. "Рішення влади – це рішення влади, від них можна очікувати будь-яких рішень. Але подивімось на Європу, де на новорічні і різдвяні свята суттєво обмежили кількість заходів, заборонивши проведення масових гулянь", – зауважив він.

"Це досить логічне рішення, особливо для міста Києва, де протягом останніх трьох тижнів спостерігалися суттєво високі числа захворюваності", – наголосив медик.
Курпіта пояснив, що перебування в натовпі просто неба також може бути небезпечним: "Я хотів би нагадати, що передача вірусу відбувається не просто в повітрі, а від людини до людини. Чим тісніші контакти, тим вищий ризик зараження. Загалом, такий ризик вищий у закритих приміщеннях, але на свіжому повітрі він не нульовий".

"Через це я радив би всім за можливості уникати скупчення людей. До цих скупчень можна віднести і різдвяні ярмарки, і можливі локації, де люди будуть фотографуватися", – наголосив лікар.
Перейти на сайт