Українців попередили про небезпеку масових гулянь на Новий рік

грудня 27 / 2020
Під час епідемії коронавірусу напередодні свят Україні варто наслідувати приклад Європи, де запровадили обмеження на святкові заходи. Про це сказав лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта. "Рішення влади – це рішення влади, від них можна очікувати будь-яких рішень. Але подивімось на Європу, де на новорічні і різдвяні свята суттєво обмежили кількість заходів, заборонивши проведення масових гулянь", – зауважив він.

"Це досить логічне рішення, особливо для міста Києва, де протягом останніх трьох тижнів спостерігалися суттєво високі числа захворюваності", – наголосив медик.
Курпіта пояснив, що перебування в натовпі просто неба також може бути небезпечним: "Я хотів би нагадати, що передача вірусу відбувається не просто в повітрі, а від людини до людини. Чим тісніші контакти, тим вищий ризик зараження. Загалом, такий ризик вищий у закритих приміщеннях, але на свіжому повітрі він не нульовий".

"Через це я радив би всім за можливості уникати скупчення людей. До цих скупчень можна віднести і різдвяні ярмарки, і можливі локації, де люди будуть фотографуватися", – наголосив лікар.
Категорія : Україна


Залишити Коментар