Найбільш затребувані професії сьогодення

листопада 15 / 2020

Зараз у світі налічується не один десяток професій, проте поміж ними існують такі, що не тільки користуються найбільшою популярністю, але і є особливо затребуваними. Розглянемо це питання більш детально.

Аби надати максимально вичерпну інформацію щодо затребуваних професій на вітчизняному ринку праці, ми ретельно проаналізували сервіси з пошуку роботи, зокрема, і сайт https://kiev.grc.ua/, де, до речі, понад 85 тисяч компаній та підприємств регулярно публікують оголошення щодо пошуку потрібного їм фахівця і вже зараз там «висить» більше десяти тисяч відкритих вакансій. Добре вивчивши зібрані дані, ми виокремили п’ятірку професій, котрі на сьогоднішній день є максимально затребуваними в Україні.

#1 ІТ-фахівець
З розвитком сучасних технологій і їх активної інтеграції в життєдіяльність компаній виникла потреба у фахівцях відповідного напрямку. Ці спеціалісти працюють в галузі інформаційних технологій і виконують низку важливої роботи в компанії, приміром:

Ведуть роботи щодо створення та підтримки веб-сайту компанії / організації;
Забезпечують оптимальне функціонування комп’ютерної техніки та програмного забезпечення;
Підтримують інформаційну безпеку підприємства на належному рівні тощо.
Іншими словами, ІТ-фахівець – це особливо потрібна та важлива штатна одиниця, котрою не варто нехтувати. І керівництво компаній добре розуміють це, тому стараються мати у своєму штаті подібного спеціаліста.

#2 Бухгалтер
Представники даної професії були, є і залишатимуться затребуваними, адже без такого працівника важко уявити собі підприємство. Адже без грамотного ведення фінансової звітності компанія може просто-напросто збанкрутувати та припинити своє існування. Саме тому ця професія завжди користуватиметься значним попитом на ринку праці, адже такі робітники в обов’язковою штатною одиницею хоч на маленькому підприємстві, хоч у величезному холдингу.

#3 Юрист
Юрисконсульт на підприємстві – не забаганка, а необхідність. І кожен грамотний керівник підприємства добре розуміє це, тому представники даної професії завжди є затребуваними, а особливо ті з них, що мають чималий багаж знань та умінь.

Дані фахівці виконують чимало важливої роботи на підприємстві, зокрема:

Організовує та керує правовою діяльність компанії, консультує працівників структурних підрозділів підприємства;
Відстоює інтереси компанії в суді та інших інстанціях;
Бере безпосередню участь в складенні різноманітних угод тощо.
#4 Маркетолог
Є працівники, котрі безпосередньо задіяні у виробництві товарів чи послуг, а є фахівці, котрі займаються їх просуванням. Саме тому маркетологи – затребувані спеціалісти, адже саме представники цієї професії напрацьовують всі можливі механізми, аби якнайкраще презентувати товар / послугу, спонукати потенційних клієнтів придбати це. Крім того, маркетологи вивчають відповідний сегмент, напрацьовують рекомендації щодо покращення товарів / послуг, слідкують за конкурентами та розробляють нові стратегії.

#5 Менеджер з персоналу
Кадровою політикою компанії керують HR-фахівці (кадровики, як їх ще інколи називають). Кадри – це основа будь-якого підприємства чи організації. І щоб з кадровими питаннями був завжди повний порядок, менеджер з персоналу – це спеціаліст, так би мовити, з категорії “маст гев”. Адже це не тільки оформлення лікарняних чи відпусток, грамотний HR-фахівець завжди працює над тим, аби мотивувати персонал, допомагати новачкам, шукати хороших фахівців та залучати їх до співпраці.
Категорія : Україна


Залишити Коментар