Акциз на розмитнення євроблях пропонують скасувати

листопада 15 / 2020
Акциз на розмитнення євроблях пропонують скасувати
У Верховній Раді пропонують скасувати акциз на розмитнення авто. Профільний комітет із питань податкової політики ухвалив рішення створити робочу групу й розробити новий законопроєкт про вартість розмитнення.

Профільний комітет розглядає кілька варіантів зниження акцизів на авто. Йдеться про законопроєкти №3704, №3704-1, №3093, №2342, повідомляє Obozrevatel.

Водночас Кабмін категорично не підтримує будь-які зміни. Згідно з розрахунками, запропоновані проєкти призведуть до втрат бюджету в розмірі 8 млрд грн.

Серед інших нововведень — обов’язковий техогляд та податок на машини. Зобов’язати проходити техогляд пропонують власникам машин, випущених до 2005 року. Це приблизно 85 тис. авто. Вартість огляду відрізняється, залежно від регіону і СТО, в середньому це майже 1000-1500 грн.

Оподаткування машин теж зміниться. Нині податок становить 25 тис. грн і платять його, якщо автівці менше 5 років. За новими правилами його сума зросте до 6 мінімальних зарплат, що становитиме 36 тис. грн за авто віком до 5 років. Від 5 до 8 років — розмір податку знижується до 18 тис. грн.

Невдовзі комітет представить остаточий варіант законопроєкту, який міститиме всі пропозиції. Експерти вважають, що поступки євробляхерам» матимуть негативні наслідки. Скасування акцизу на розмитнення авто може завдати катастрофічного удару по бюджету України.
Категорія : Україна


Залишити Коментар