"Нам треба дожити до квітня": інфекціоніст зробила похмурий прогноз про майбутнє України

жовтня 15 / 2020
"Нам треба дожити до квітня": інфекціоніст зробила похмурий прогноз про майбутнє України
За словами Ольги Голубовської, лікувальні установи "давно в колапсі"

Україна входить у важкий сезон пандемії коронавірусу COVID-19, і необхідно не проводити розважальні масові заходи.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" сказала заслужений лікар України, професор, інфекціоніст Ольга Голубовська.

"Я взагалі перебуваю в іншому вимірі. Для нас для всіх якісь концерти, розважальні моменти закінчилися вже давно. Я вам чесно хочу сказати: нам всім треба дожити до квітня. Що нас чекає попереду - ми входимо в найважчий сезон - одному Богу відомо", - сказала лікар.

За словами Голубовської, зростає кількість важких форм захворювання.

"Цифри, які зараз озвучують, ні про що не говорять. Я вам хочу сказати, що зараз зростає кількість важких форм - серед тих 5 тис. чоловік частка важких хворих набагато більше, ніж це було влітку. І це принципово. І у нас багато лікувальних установ вже в колапсі давно, точно так же, як і доктора. А у нас ще все попереду. Які розважальні заходи? Це все теж додає", - сказала інфекціоніст.

Голубовська вважає що потрібно скасувати концерти і масові заходи.

"Ми не можемо локдаун... я розумію, що люди повинні їздити на роботу, але розважальні заходи можна якось відкласти, тому що ці 2 тис. осіб, які опинилися на великому стадіоні, приїхали в якомусь транспорті, вони потім натовпами будуть десь ходити. І ці молоді люди, які перебувають там, може і не захворіють, але вони принесуть хворобу в дім, і будуть хворіти їхні близькі, які потім виявляються в такому ж колапсі, як і ми вже все", - сказала Голубовська.
Категорія : Україна


Залишити Коментар