В Одесі біля пляжу із затонулого танкера стався розлив палива в морі (фото, відео)

червня 21 / 2020
В Одесі біля пляжу із затонулого танкера стався розлив палива в морі (фото, відео)
Сьогодні, 21 червня, в Одесі із затонулого біля узбережжя танкера «Делфі» виливається паливо. Пляма з нафтопродуктів досягла вже значних розмірів і рухається у бік пляжу з відпочивальниками. Наразі невідомо, що стало причиною надзвичайної події. Місцеве влада вже попередила туристів, що купатися в морі наразі не варто. Фахівці зробили заміри якості води для експертизи.

Раніше влада обіцяла прибрати танкер з узбережжя до початку курортного сезону, але досі цього не забрала. Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Куций заявляв, що судновласнику запропонували підняти судно за допомогою повітряних балонів.

Сьогодні по обіді в департаменті міського господарства Одеської міськради розповіли, що на місце події швидко доставили сорбент — тверді тіла або рідини, які здатні вбирати гази, пару та розчинені речовини. У мерії стверджують, що оперативно локалізували розлив палива.

Як повідомлялося, 21 травня стався витік дизпалива з танкера Delfi, загроза забруднення пляжу була оперативно усунута бригадою водолазів з ліквідації аварійних розливів нафтопродуктів ділянки портофлоту технічної служби ОФ ДП АМПУ, які обробили водну поверхню в місці забруднення сорбентом “Еконадін”.

У ніч на 22 листопада 2019 року штормові хвилі зірвали з якоря танкер Delfi, що знаходився в акваторії порту “Південний” . Поруч з узбережжям Одеси танкер ліг на мілину. У післяобідню пору 22 листопада членів екіпажу евакуювали і госпіталізували. З корпусу танкера, який отримав пошкодження під час зіткнення з хвилеломом, стали витікати нафтопродукти.

Експерти Державної служби морського та річкового транспорту України вважають основними причинами аварії порушення з боку судновласника і капітана судна і неготовність екіпажу діяти в складних погодних умовах та обмежена кількість на судні палива.

За фактом аварії судна Delfi, яке зараз належить компанії “Фактор Груп Лімітед”, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення правил безпеки руху або експлуатації водного транспорту. листопаді минулого року.
В Одесі біля пляжу із затонулого танкера стався розлив палива в морі (фото, відео)
Категорія : Україна


Залишити Коментар