Чи потрібні «довідки з роботи» батьків для керівництва дитсадків?

червня 07 / 2020
Чи потрібні «довідки з роботи» батьків для керівництва дитсадків?
Про необхідність «довідок з роботи» батьків та придбання засобів індивідуального захисту за їх рахунок розповів голова МОЗ Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я сьогодні заявив, що батьки не повинні надавати ніяких довідок для того, аби дитину взяли в дитячий садок.

На своєму щоденному брифінгу він зауважив, що підписувати заяви щодо зняття відповідальності з керівництва закладу, якщо дитина захворіє на коронавірус не потрібно. Степанов рекомендує в такому випадку скаржитися органам місцевої влади або приватному власнику тому, що такі вимоги є самоуправством, які не передбачені жодним нормативним актом в Україні.

Також він дав коментарі і стосовно ситуації, коли батьків примушують за власний рахунок купляти засоби індивідуального захисту, наприклад паперові рушники, санітайзери, маски для вихователів, а також термометри.

“Закупівлі засобів індивідуального захисту для співробітників, антисептиків, масок та інших засобів, які застосовуються в дитячих садках, згідно з рекомендаціями МОЗ у зв’язку з карантинними обмеженнями, повинні робити виключно власники цієї установи. Ніде не передбачено, щоб батьки самі це закуповували. Згідно із законодавством це повинні робити власники”, – додав він.
Категорія : Україна


Залишити Коментар