Безповоротна допомога малозабезпеченим, підтримка спортсменів, інвентаризація лісів та доступ до ліків: парламент ухвалив низку законів

червня 03 / 2020
Безповоротна допомога малозабезпеченим, підтримка спортсменів, інвентаризація лісів  та  доступ до ліків:  парламент ухвалив низку законів

2 червня Верховна Рада ухвалила закони, важливих для підтримки малозабезпечених верств населення: допомога на виведення з бідності за рахунок підприємництва, допомога дітям та для осіб похилого віку. Підтримали парламентарі і спортивну молодь та зробили крок для здешевлення на українському ринку ряду лікарських засобів. Участь у роботі Верховної Ради взяли і народні депутати від Закарпаття Василь Петьовка, Роберт Горват, Валерій Лунченко та Владіслав Поляк


Наводимо перелік соціально – важливих законів, які ухвалила Верховна Рада 2 червня:

- Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар'єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров'я» спростить та здешевить доступ на український ринок значного переліку категорій лікарських засобів.


- Народні депутати зробили крок до розвитку молодіжного спорту: внесли зміни Закону про «Про фізичну культуру і спорт», що дозволить надавати державну підтримку молодим українським спортсменам для участі у міжнародних змаганнях.


- Для дітей, над якими встановлено опіку чи піклування підвищено державну допомогу: з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю - до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Право на допомогу отримають і отримають одинокі особи, які досягли 80-річного віку та потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію. Державна соціальна допомога на догляд призначатиметься у розмірі 40 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за рахунок коштів Державного бюджету України.

- Безповоротну фінансову допомогу від держави отримають малозабезпечені сім’ї, непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпеченої сім’ї для того, щоб вони могли організувати підприємницьку діяльність та вивести сім’ю з бідності.


- Окремим Законом передбачено створення умов для національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі. Це допоможе створити державну стратегію управління лісовим господарством та посилити боротьбу із незаконною вирубкою лісів.

Категорія : Україна


Залишити Коментар