Збільшать соцвиплати на дітей: кого торкнуться зміни

червня 03 / 2020
Збільшать соцвиплати на дітей: кого торкнуться зміни
Верховна Рада прийняла законопроєкт №2494 про підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб. На цьому ж засіданні парламенту депутати урізали собі робочий день.

Прийнятий закон передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку або піклування, з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Як повідомили в партії «Слуга народу», розмір допомоги збільшиться таким чином:

На дітей, над якими встановлено опіку або піклування, з 2 до 2,5 прожиткового мінімуму:

* для дітей до 6 років – 4447,5 грн;

* для дітей від 6 до 18 років – 5545 грн.

на дітей з інвалідністю — до 3,5 прожиткового мінімуму:



* для дітей з інвалідністю до 6 років — 6226,5 грн;

* для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 7763 грн.

Закон також розширив коло осіб, які мають право на призначення державної соціальної допомоги по догляду, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю», а також одинокими особами, які досягли 80-річного віку, і які, за висновком лікарсько-консультативної комісії, потребують постійного стороннього догляду та отримують пенсію.

«Державна соціальна допомога по догляду таким особам призначатиметься в розмірі 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, за рахунок коштів Державного бюджету», — йдеться в повідомленні.

У документі зазначається, що перелік документів, необхідних для призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, встановлюватиме Кабінет міністрів.

Також документ розширив коло осіб, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні, зокрема, до переліку додані працездатні особи, які не працюють, з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Раніше повідомляли, що програма підтримки бізнесу, за якою фізособи-підприємці (ФОП) першої та другої групи можуть отримати допомогу на дітей, вийшла на нову стадію реалізації.
Категорія : Україна


Залишити Коментар